De winkel sluit binnen 8 minuten
Welkom bij Vanhulle

HET BEDRIJF

 
Bouwcenter Vanhulle nv staat al voor meer dan een kwart eeuw ervaring in het aanleveren van bouwmaterialen en toebehoren. Een groothandel die zich voornamelijk richt op professionelen, maar evengoed ook op doe-het-zelvers en particulieren.

 

VEELZIJDIG IN BOUWMATERIALEN • Afwatering >
 • Bouwmaterialen >
 • Gamma >
 • Gamma > Bouwmaterialen > Afwatering >
  AFWATERING: "Natuurlijke of kunstmatige manier waarop overtollig water uit een gebied afgevoerd wordt."

  Naast de klassieke manier van afwatering via PVC buizen van bijvoorbeeld regenwater wordt het afvoeren van overtollig water op terrassen en opritten ook steeds belangrijker. Omdat Vlaanderen stilaan volgebouwd geraakt kan het water steeds moeilijker afgevoerd worden via een natuurlijk weg in de grond.

  Bouwcenter Vanhulle biedt daarom verschillende oplossingen aan via 'lijn"-afwateringssytemen of geulen.

  DRAINAGE of ontwatering is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg het verlagen van het grondwaterpeil.

  Hierbij kan het water worden afgevoerd via drains, kleine sloten of greppels. Via deze waterafvoermiddelen stroomt het water naar grotere watergangen, die de functie van afwatering hebben. De ontwatering kan alleen goed werken als de afwatering ook goed is.

  Als je bouwt op een hellend terrein of op leem- of kleihoudende grond die weinig water doorlaat, kan een drainage een oplossing zijn om water af te voeren. Het is wel geen wondermiddel tegen vochtproblemen in de kelder. Er zijn twee manieren om je bouwterrein te draineren.

  Drainage onder het maaiveld

  Je kan de drainagebuizen vlak onder de grond (onder het maaiveld) plaatsen om na een hevig onweer of zware regenval het water snel af te voeren. De drainagebuizen bevinden zich vlak onder de oppervlakte en voorkomen zo het onstaan van grote waterplassen.

  Ringdrainage

  Een ringdrainage komt rondom de voet van de keldermuren en kan zowel grond- als sijpelwater afvoeren. Als aanvulling hierop kan je ook nog voorzien in drainagebuizen onder de kelderfundering om grondwater af te voeren voor het onder de vloerplaat komt.

  Afvoer van drainagewater

  De afvoer van het drainagewater gebeurt via de riolering.

  Contacteer ons of kom langs met uw plan voor advies.

  drainagebuis kopen

   

  drainagebuis kopen  Terug
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
  van cookies om uw
  gebruikservaring te verbeteren.