Wij zijn momenteel GESLOTEN
Welkom bij Vanhulle

HET BEDRIJF

 
Bouwcenter Vanhulle nv staat al voor meer dan een kwart eeuw ervaring in het aanleveren van bouwmaterialen en toebehoren. Een groothandel die zich voornamelijk richt op professionelen, maar evengoed ook op doe-het-zelvers en particulieren.

 

VEELZIJDIG IN BOUWMATERIALEN • PVC >
 • Bouwmaterialen >
 • Gamma >
 • Gamma > Bouwmaterialen > PVC >
  PVC is de meest gebruikte kunststof in de bouw. Meer dan 65% van de West-Europese PVC-productie gaat naar toepassingen voor de bouwsector.

  PVC materialen leveren een aanzienlijke bijdrage tot de kwaliteit, veiligheid en rentabiliteit van bouwmaterialen, en tot het verminderen van de impact op het milieu van afgewerkte gebouwen. De meerderheid van PVC materialen en bouwproducten hebben een zeer lange levensduur gaande van 50 tot 100 jaar, en wellicht nog veel langer. Na gebruik kan het perfect gerecycleerd en hergebruikt worden.

  De belangrijkste toepassingen met PVC materialen zijn:

  •Leidingssystemen;
  •Profielen;
  •Vloerbedekking;
  •Kabelisolatie;
  •Folie en dakbedekking;

  Eén van de belangrijkste conclusies van een onderzoek dat in Australië werd uitgevoerd door CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) naar aanleiding van de Olympische Spelen in Sydney, is:


  "Er is geen alternatief voor PVC in zijn belangrijkste toepassingen als bouwmateriaal met minder impact op het milieu" (CSIRO, "The environmental aspects of the use of PVC in building products, Second Edition").

  De belangrijkste voordelen van PVC als bouwmateriaal zijn:

  Sterkte en licht gewicht. De weerstand van PVC materialen tegen slijtage, gering gewicht, goede mechanische sterkte en stijfheid zijn belangrijke technische voordelen voor het gebruik in de bouw.
  Gemakkelijk te installeren. PVC kan gemakkelijk verzaagd, gevormd en gelast worden.
  Duurzaam. PVC heeft een hoge weerstand tegen weersinvloeden, is bestand tegen chemische invloeden en corrosie. Het materiaal is bovendien erg schokbestendig en slijtvast. Daarom is PVC het materiaal bij uitstek voor vele toepassingen buitenshuis waar duurzaamheid een belangrijk aspect vormt.
  Voordelig. De PVC-producten die gebruikt worden in de bouw bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
  Milieuvriendelijk. In levenscyclusanalyses en andere onafhankelijke onderzoeken werd vastgesteld dat de impact van PVC op het milieu gunstig uitvalt.
  Brandwerendheid. PVC brandt moeilijk en houdt op met branden zodra de hittebron wordt weggenomen.
  Goede isolator. PVC geleidt geen elektriciteit en is daarom een uitstekend materiaal voor toepassingen zoals kabelisolatie.
  Veelzijdig. De fysieke eigenschappen van PVC materialen bieden een ruime vrijheid bij het ontwerpen van nieuwe producten.
  Recyclage. Bouwmaterialen zoals PVC leidingen, raamprofielen en vloerbedekking kunnen aan het eind van hun gebruiksduur worden gerecycleerd.

   

  afvoerbuizen pvc, pvc materialen

   

  pvc materialen


  Terug
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
  van cookies om uw
  gebruikservaring te verbeteren.