Wij zijn momenteel OPEN
Welkom bij Vanhulle

HET BEDRIJF

 
Bouwcenter Vanhulle nv staat al voor meer dan een kwart eeuw ervaring in het aanleveren van bouwmaterialen en toebehoren. Een groothandel die zich voornamelijk richt op professionelen, maar evengoed ook op doe-het-zelvers en particulieren.

 

VEELZIJDIG IN BOUWMATERIALEN • Gevelbekleding >
 • Dakbedekking >
 • Gamma >
 • Gamma > Dakbedekking > Gevelbekleding >
  Het afwerken van een gevel met materialen van vezelcement maakt het mogelijk om een unieke gevel te creëren. Het kan gecombineerd worden met andere materialen en door een partiële bekleding in vezelcement slaag je er vast in om de gevel een decoratieve meerwaarde te geven. Naast gevels, wordt het materiaal ook veelvuldig gebruikt bij daken. Platen van vezelcement kunnen zowel bij een renovatie als bij een nieuwbouw gebruikt worden.

  Vezelcement is een materiaal dat voornamelijk bestaat uit minerale grondstoffen (ongeveer 95%). Er worden versterkingsvezels aangebracht om tot de nodige sterkte te kunnen komen. De minerale vulmiddelen zorgen ervoor dat de gevelplaten of gevelstroken waterbestendig zijn. De beeldzijde kan voorzien worden van een cederhoutstructuur en vervolgens afgewerkt met diverse coatings naargelang dekkende kleur of natuurlijke basiskleur. De latten worden vaak verticaal bevestigd om toe te laten dat eventuele waterinfiltratie zonder hinder in de spouw kan afdruipen. Er moet voldoende verluchting zijn en plaats voor isolatie, en daarom moeten bepaalde minimumafstanden tot de muur gerespecteerd worden.

  Vezelcement wordt voornamelijk gebruik voor de productie van gevelplaten en gevelstroken.
  Qua uiterlijk kunnen deze een effen of gestructureerd oppervlak hebben. Deze gevelbekleding is in heel veel kleuren te verkrijgen. Kunstleien worden ook vervaardigd met vezelcement.

  De voordelen:
  Brandveilig en recycleerbaar;
  Het materiaal rot niet;
  Het is onderhoudsvriendelijk;
  Vezelcementplaten zijn vormvast en vorstbestendig en daarnaast weren ze ook bacteriën af.
  Het is geschikt om te gebruiken bij renovatie en om tegelijkertijd ook isolatie aan te brengen. Het materiaal is zeer dun, dus de gevel zal ook niet veel dikker worden;
  Budgetvriendelijk: ideale prijs-kwaliteit verhouding;
  Een gevelbekleding in vezelcement is daarnaast eenvoudig te plaatsen.

   

  Terug
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
  van cookies om uw
  gebruikservaring te verbeteren.