De winkel sluit binnen 12 minuten
Welkom bij Vanhulle

HET BEDRIJF

 
Bouwcenter Vanhulle nv staat al voor meer dan een kwart eeuw ervaring in het aanleveren van bouwmaterialen en toebehoren. Een groothandel die zich voornamelijk richt op professionelen, maar evengoed ook op doe-het-zelvers en particulieren.

 

VEELZIJDIG IN BOUWMATERIALEN • Keramische dakpannen >
 • Dakbedekking >
 • Gamma >
 • Gamma > Dakbedekking > Keramische dakpannen >

  Keramische dakpannen

  De keramische dakpan is een van klei gebakken pan. Deze soort dakpan wordt toegepast op zowel hellende daken als gebogen daken, ter bescherming tegen weersinvloeden. Er kunnen vele vormen daken worden bedekt met keramische dakpannen door de complexe mogelijkheden in hulpstukken. Zo is er de mogelijkheid om dakpannen zelfs verticaal te bevestigen. Een leuk weetje: de klei waarmee keramische dakpannen worden gemaakt, wordt voornamelijk uit Belgische rivieren gehaald. Klei is in deze rivieren in ruime mate aanwezig. De aanvoer van klei door de rivier is namelijk een continue proces. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat er jaarlijks meer klei in de rivieren wordt afgezet dan dat er wordt gewonnen.

  De keuze in keramische dakpannen is groot; ze zijn er in verschillende maten en kleuren. Wat betreft de kleuren heeft u de keuze uit vrij neutrale kleuren zoals grijs, zwart, blauw rood en bruin. De mogelijkheid in grootte is vrij beperkt. Wanneer u een groot dak heeft raden wij u aan om een wat grotere dakpan te kiezen omdat er dan meerdere m² kan worden gelegd per uur waardoor de arbeidskosten lager zullen uitvallen. U heeft daarnaast de keuze voor keramische dakpannen met of zonder glazuurlaag. Kiest u voor dakpannen voorzien van een glazuurlaag, dan verlengd u de levensduur met tientallen jaren, een aanrader. De keramische dakpan onderscheidt zich van de betonnen dakpan door:

  •duurzaamheid
  •kleurvastheid
  •lange levensduur

  Voordelen keramische dakpan:

  Complexe vormen mogelijk door de verschillende hulpstukken

  Lange levensduur (100+ jaar)

  Bestand tegen aanslag

  Keramische dakpannen
  Terug
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
  van cookies om uw
  gebruikservaring te verbeteren.